Promocija Platforme u Sremskoj Mitrovici

08.03.2024.

U Opštini Sremska Mitrovica, simbolično na međunarodni Dan žena, 8.3.2024., predstavljena je prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu, čiju je izradu podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Platforma „OsnaŽene” predstavlja mesto celovite podrške razvoja koje okuplja preduzetnice iz celog regiona koje su se odlučile za preduzetnički put.

Img d4665766113736336da58e147ec78566 v

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, učestvovao je na promociji prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu ,,OsnaŽene“, koju je Sekretarijat inicirao i podržao i koja je održana u nekoliko gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dr Indira Popadić, osnivačica Platforme i preduzetnice, članice ,,Osnaženih“.

Img 5fb3b541e8c84ac9f53e6fa36c36934f v

Platforma je zapravo nastala nakon uspešno sprovedene startap akademije ženskog preduzetništva pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu. Ukazala je da su njeni benefiti povezivanje, pristup širokom spektru edukacija, uključujući i onlajn kurseve, vebinare, radionice i ostali obrazovni sadržaji, te podrška koja je neophodna za uspešnu poslovnu klimu.

Baza platforme „OsnaŽene” sadrži profile inspirativnih ženskih biznisa, pružajući prostor za predstavljanje njihovih proizvoda i usluga.

3 1

Zahvaljujemo se:

  • gradonačelnici Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović @gradonacelnicasm
  • Slađani Mirčeta, zamenik načelnika za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine @sladjamircetaa
  • Dragani Marelj, savetnik za turizam @acimdraus.

Posebno se zahvaljujemo @sekretarijat_za_privredu_apv na čelu sa dr @nenad.ivanisevic za izvanrednu podršku razvoju ženskog preduzetništva.

Na promociju su neke od naših članica predstavile benefite digitalne platforme i predstavili naše OsnaŽene: Jadranka Maletin, Tanja Stantić, @foxes_counture i @unikatb_limit

Projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam APV

Img a40a770b499f44561bbb27b69f834442 v