SISTEM – čarobna reč USPEHA

Prošle nedelje sam imala veliku čast da budem gost predavač na proslavi jedne velike svetske firme koja se bavi mrežnim marketingom. U prepunoj sali hotela bilo je bezmalo 500 oduševljenih i moram priznati srećnih ljudi. Naprosto energija i entuzijazam osećao se i u holu hotela gde sam potpisivala moj novi priručnik o prodaji „Formula uspešne prodaje“.
Ulazila sam nekoliko puta u salu i slušala priče zadovoljnih saradnika, njihove životne priče, transformacije , prepreke sa kojima su se susretali i načine na koji su ih rešavali.

Lekcija

Iskreno kao poslovni konsultant nemam priliku da se susrećem sa zadovoljnim zaposlenima. U velikoj meri saradnja sa vlasnicima preduzeća kreće od činjenice da gube kvalitetne zaposlene. Moj rad kreće edukacijom vlasnika, top menadžmenta, stvaranja organizacione strukture i najvažnije reči u biznisu i životu, a to je definisanjem i implementacijom poslovnog SISTEMA.
Razlog zadovoljstva prisutnih ljudi na proslavi, a i samoj postavci MLM biznis je samo jedna reč dobro postavljen SISTEM. Tačka!
Moje pitanje za vas je: Da li i vi u svom biznisu imate postavljen efikasan i efektivan poslovni sistem gde su svi stejkholderi (interesne grupe u vašem biznisu zadovoljni)?
Da li i vaši zaposleni imaju osmeh na licu, da li odlaze kući zadovoljni i srećni ili nezadovoljni i zabrinuti?

Iz mog iskustva na proslavi svetske firme koja se bavi mrežnim marketingom, jasno je da dobro postavljen poslovni sistem igra ključnu ulogu u postizanju uspeha. Kroz priče mojih  zadovoljnih klijenata, transformacije koje su doživeli i načine na koje su prevladavali prepreke, uvideli smo kako sistem može pozitivno uticati na motivaciju i zadovoljstvo zaposlenih.

Kao poslovni konsultant, suočavam se s vlasnicima preduzeća koji gube kvalitetne zaposlene, a moj rad se fokusira na edukaciju vlasnika, stvaranje organizacione strukture i implementaciju poslovnog sistema.  Dobro definisan i efikasan sistem može doneti zadovoljstvo svim interesnim grupama u poslovanju.

Postavljanje efikasnog i efektivnog poslovnog sistema nije samo važno za MLM biznis, već za svaki drugi poslovni model/ biznis. Ukoliko želite da vaši zaposleni odlaze kući zadovoljni i srećni, važno je obezbediti im sistem koji podržava njihov rad i omogućava postizanje ciljeva.

Zato vas podstičem da razmislite o svom poslovnom sistemu i proverite da li je dovoljno dobro postavljen kako bi zadovoljio potrebe vaših zaposlenih i interesnih grupa. Ako primetite nezadovoljstvo ili zabrinutost među zaposlenima, razmotrite unapređenje sistema kako biste im omogućili radno okruženje u kojem će se osećati motivisano, podržano i srećno.

Zapamtite, dobro postavljen SISTEM je čarobna reč uspeha koja može transformisati vaše poslovanje i omogućiti vam da ostvarite izvanredne rezultate.

dr Indira Popadić

poslovni konsultant

www.indirapopadic.com