Za sajt osnazene

Ženska Narodna Tradicija

Svetlana Tolmačev

Biznis u fazi inkubacije

Delatnost: Muzeji

Lokacija: 

Opis

Privatne zbirke predstavljaju ogroman neiskorišćeni fond u Srbiji. To je čitav blok kulture koji jednostavno ne živi. Odnosno, živi na margini neke naše svesti.

Zbirke u privatnom vlasništvu deo su šireg konteksta kolekcionarstva koji se kreće od starih i retkih umetničkih dela, do različitih kolekcija i predmeta za svakodnevnu upotrebu. Te zbirke nisu uključene u život, nepoznate su široj javnosti i nepristupačne, ljubav čoveka koji je to napravio nije dovoljna.

Neophodna je inicijalna društvena podrška kako bi zbirke ušle u kulturni život, odnosno njihovo izlaganje postalo oblikom preduzetništva (kulturne industrije) u našoj sredini.

Cilj podrazumeva da ja kao kolekcionar etno predmeta pronađem investitore koje će prepoznati o kakvom velikom ulaganju je reč, te da će svojim pomaganjem biti višestruko nagrađen,imaju u vidu očuvanja srpske tradicije i starih zanata koji će u okviru rada i razvoja privatnog muzeja doneti veliku zaradu.

Smatram da samo uz saradnju pravih investitora i saradnju kolekcionara, možemo da napravimo dobru strategiju kulturnog razvoja i kulturne politike.