BizTalk#8

Naslovna yt 1536x864 1
Olivera perisic

MA Olivera Perišić

ljudski resursi

RE&CBT terapeut


  1. Kako se osnažiti kad nemaš podršku muža ni finansijskih sredstava da napreduješ i ostvariš sve što želiš?
  • Pre svega potrebno je definisati svoju Misiju i Viziju.
    Vizija predstavlja ono što želimo da postignemo, odnosno naš CILJ. Što bi Vladika Nikolaj rekao: “Ko vidi cilj- vidi i put”.
    Zatim je potrebno definisati Misiju, odnosno postaviti sebi pitanje: “Zašto radim to što radim? Šta je ono što me motiviše?” Kada nam je jasna naša Misija (naše “Zašto”) to je ona pokretačka sila koja će nas gurati i kad nam ne ide i kad nam je teško. 

Nije lako bez podrške, to je istina, ali mi smo odgovorni za sebe i svoju sreću i zato treba da uradimo sve što je do nas da bismo živeli život kakav želimo i ostvarili svoje snove. Pronađite podršku u prijateljima, okružite se istomišljenicima, zapisujte male ciljeve svaki dan i stvarajte male uspehe dan po dan. Takođe, uvek je topla preporuka da se konsultujete sa poslovnim konsultanotom kako bi Vas on pripremio za sve prepreke na koje možete naići. I setite se: kad ne znamo kakav će ishod biti onda je za nas korisnije da se nadamo da će sve biti dobro. Tako da glavu gore i uzmite život u svoje ruke! Ako Vi budete verovali u sebe veće su šanse da ćete uspeti i da će i drugi verovati u vas. 

Želim Vam mnogo sreće na privatnom i poslovnom planu!

  1. Kako da prepoznam eventualne emocionalne blokade koje mogu ometati moj lični i poslovni razvoj? Da li postoje neke tehnike kojima mogu da ih otklonim ako ih prepoznam?
  • Sve nezdrave emocije nam stvaraju emotivne/mentalne blokade i onda ne iskazujemo svoj pun potencijal. Predlažem Vam da se obratite RE&KBT psihoterapeutu i da naučite kako da se sami oslobodite emotivnih blokada. 

Ako osecate neku od nezdravih emocija kao što su bes, strah, anksioznost, ljubomoru, krivicu… to je znak da nešto što mislite – nije u skladu sa realnošću i to za nas deluje blokirajuće. Kod psihoterapeuta ćete naučiti da prepoznate iracionalne misli koje stvaraju blokade i da ih promenite u racionalne, koje će biti logične, korisne i primenjive na Vašu stvarnost. Samo racionalne misli stvaraju zdrave emocije- a one će postati Vaša pokretačka sila, bićete motivisani i hrabri i lakše ćete ostvariti svoje ciljeve.

Želim Vam mnogo sreće na privatnom i poslovnom planu!