BizTalk#6

Naslovna yt 1536x864 1

Odgovara

dr Indira Popadić

mentor za poslovanje malih i srednjih preduzeća


1.Izgradnja i održavanje lojalnosti kupaca ključni su za uspeh poslovanja. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

 1. Pružite izvanredno iskustvo kupovine: Osigurajte da svaki korisnik koji stupi u kontakt sa vašim brendom ili proizvodom doživi pozitivno iskustvo. Ovo uključuje brzu i efikasnu uslugu, ljubazno osoblje, visokokvalitetne proizvode ili usluge i personalizovan pristup.
 2. Komunicirajte redovno: Ostanite u kontaktu sa vašim kupcima putem različitih kanala komunikacije kao što su e-pošta, društvene mreže, newsletteri itd. Ovo vam omogućava da ih obaveštavate o novim proizvodima, promocijama, događajima ili bilo kojim drugim relevantnim informacijama.
 3. Pružite vrednost: Razmislite o tome kako možete dodati vrednost svojim kupcima izvan samog proizvoda ili usluge. To može biti kroz besplatne savete, edukativni sadržaj, ekskluzivne ponude za lojalne kupce, ili bilo koji drugi način koji će ih učiniti da se osećaju posebno i cenjeno.
 4. Nagrađujte lojalnost: Razmislite o programima lojalnosti ili sistemima nagrada koji će podstaknuti kupce da se vraćaju i kupuju ponovo. To može uključivati popuste na sledeću kupovinu, besplatne uzorke proizvoda, ili ekskluzivne poklone za dugoročne kupce.
 5. Slušajte povratne informacije: Aktivno tražite povratne informacije od svojih kupaca i budite spremni da odgovorite na njihove potrebe i zahteve. To pokazuje vašu posvećenost i brigu o njihovom zadovoljstvu.

Nastojanje da se održi dugoročna veza sa kupcima zahteva kontinuirani napor i pažnju, ali može rezultirati velikim koristima u vidu dugoročne lojalnosti i pozitivnog imidža brenda.

2.Povećanje vidljivosti proizvoda na tržištu ključno je za privlačenje potencijalnih kupaca i ostvarivanje uspeha u poslovanju. Evo nekoliko strategija koje možete primeniti:

 1. Dobar marketing: Koristite različite marketinške kanale kako biste promovisali svoje proizvode, uključujući društvene mreže, digitalno oglašavanje, e-poštu, blogove, video sadržaj, i sl. Kreirajte kreativne i relevantne kampanje koje će privući pažnju vaše ciljne publike.
 2. SEO optimizacija: Optimizujte svoju online prisutnost koristeći SEO tehnike kako biste poboljšali rangiranje vašeg sajta na pretraživačima poput Google-a. Ovo će vam pomoći da budete bolje vidljivi potencijalnim kupcima koji traže proizvode ili usluge koje vi nudite.
 3. Partnerske saradnje: Razmislite o saradnji sa drugim kompanijama ili influenserima koji imaju sličnu ciljnu publiku kao vi. Ovo može uključivati zajedničke promocije, gostovanje na njihovim platformama ili organizovanje zajedničkih događaja.
 4. Kvalitetan sadržaj: Kreirajte visokokvalitetan i relevantan sadržaj koji će privući i angažovati vašu ciljnu publiku. To može biti u obliku blogova, video zapisa, infografika, ili bilo kog drugog formata koji odgovara vašoj ciljnoj grupi.
 5. Korisničko iskustvo: Osigurajte da vaši proizvodi budu lako dostupni i pregledni za potencijalne kupce. Takođe, pobrinite se da pružate izvanredno korisničko iskustvo kako biste poboljšali zadovoljstvo kupaca i podstakli pozitivne recenzije i preporuke.
 6. Društvene mreže: Aktivno koristite društvene mreže za promociju svojih proizvoda i angažovanje sa svojom publikom. Redovno objavljujte relevantan sadržaj, odgovarajte na komentare i poruke, i koristite funkcije poput oglasa i influenserskog marketinga kako biste proširili svoj doseg.

Kombinovanje ovih strategija može vam pomoći da povećate vidljivost vaših proizvoda na tržištu i privučete veći broj potencijalnih kupaca. Važno je da kontinuirano pratite rezultate i prilagođavate svoje aktivnosti kako biste postigli najbolje rezultate.

Osnazene nalepnica

Postani OsnaŽena