Ana Pataki: OsnaŽena

Ana Pataki je menadžerka razvoja prodaje specifičnih genetskih testova u centru „Premium Genetics“. Angažovana na oblasti prevencije, otkrivanja i lečenja retkih i malignih bolesti.

Zašto je novorođenački screening test „Baby’s Health“ najbolja stvar koju možete pokloniti Vašoj bebi?

Premium genetics ig post 1080 × 1080 px 1

Rano otkrivanje naslednih bolesti kod beba i male dece može sprečiti ili umanjiti simptome brojnih stanja, smanjiti uticaj na zdravlje. Osim toga, drastično se skraćuje vreme dolaska do dijagnoze i sprečava kasna dijagnoza.

Na ovaj način je moguće omogućiti kliničke intervencije, tretmane i lečenja koja će biti korisnija za novorođenče.

Početni simptomi brojnih endokrinih i metaboličkih poremećaja uključuju:

  • povraćanje,
  • nedostatak energije,
  • probleme sa disanjem,
  • hranjenjem i
  • drugim aktivnostima koji utiču na motoriku bebe.

Bez rane detekcije, lečenje može započeti tek kad se pojave prvi simptomi, što može biti nekoliko nedelja ili meseci nakon rođenja. Tada će njihov rast i razvoj već biti pogođeni.

Rano otkrivanje i započinjanje lečenja što je pre moguće, najpovoljniji su način za sprečavanje simptoma i minimiziranje uticaja stanja na zdravlje vaše bebe.
Premium Genetics screening test za neonatalni skrining „Babys Health“ je test na 106 genetskih poremećaja koji se mogu izlečiti, odnosno doprineti koristi ako se rano otkriju.

20230308 linkedin cover premium genetics

„Babys Health“ je test koji može poslužiti kao dopuna novorođenačkom screeningu na:

  • metaboličke,
  • endokrine i
  • hematološke poremećaje,
  • oštećenja sluha.

Otkrivanje i lečenje ovih poremećaja mogu dovesti do terapijskih tretmana koji bi mogli značajno smanjiti težinu simptoma i poboljšati prognozu i kvalitet života novorođene bebe sa takvim stanjem.

Uzorkovanje je potpuno bezbolno, budući da se iz brisa usne šupljine može uzeti uzorak pre prvog obroka, kako bi materijal koji se šalje na analize bio što verodostojniji.

Vaša beba zaslužuje najbolju šansu za zdrav život. Babys Health” neonatalni skrining može pomoći u tome.

Više detalja o samom načinu uzorkovanja, vremenu pristizanja rezultata i samoj interpretaciji izveštaja, možete saznati ako pozovete naš stručni tim na web adresi “Premium Genetics”, a test možete uraditi u celoj Srbiji.


Autorka, naša osnaŽena: Ana Pataki

Hvala.