Start-up Akademija „OsnaŽena, Ona može sve!“ 

Dobrodošli na Startup Akademiju Osnažene, inovativnu obuku koja će vam pomoći da pređete put
od ideje do uspešnog preduzeća. Ukoliko ste preduzetnica ili planirate da krenete u svet preduzetništva, na pravom ste mestu jer je u toku NOVI  CIKLUS 

START UP AKADEMIJE „OsnaŽena, Ona može sve!“ 

Osnazene edukacije 00007

Cilj akademije je da vam tokom 2 meseca intenzivnog rada pruži osnovna znanja potrebna za uspešno vođenje vašeg biznisa.
Program Start-up akademije namenjen je svim preduzetnicama početnicama, kao i onim ženama koje su već preduzetnice i žele da unaprede svoje znanje, a žive na području AP VOJVODINE . 

Predavanja u toku 2 meseca održavati će se po sledećem rasporedu:

1. Svečana konferencija i otvaranje  Start Up akademije 27.04. subota od 11- 13 h Zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ul. Dr Zorana Đinđića 1. Novi Sad 

2. Online predavanja – 6 termina preko zoom aplikacije 

vreme održavanja: utorak i četvrtak od  20 – 22 h online

3. Svečana dodala diploma – Svečani Hol,  Pokrajinske Vlade, Novi Sad

Start up akademija je BESPLATNA za sve prijavljene žene , ali je prisustvo na svih 8 susreta (2 uživo + 6 online)  u toku 2 (april/maj) meseca OBAVEZNO.

Početak 27.04. 2024.
BROJ MESTA JE OGRANIČEN, PRIJAVA JE OBAVEZNA.

1. Razrada poslovne ideje

Upoznavanje polaznica sa osnovnim pojmovima o preduzetništvu, poslovnim idejama i ključnim osobinama potrebnim prilikom otpočinjanja sopstvenog posla. Upoznavanje sa programima podrške MSP u Srbiji i neophodnom dokumentacijom prilikom podnošenja zahteva za start-up kredite i/ili bespovratna sredstva za samozapošljavanje. Upoznavanje  sa pojmom i značajem poslovnog plana u savremenim uslovima poslovanja. Sticanje znanja i veština potrebnih za samostalnu izradu poslovnog plana neophodnog za otpočinjanje vlastitog poslovanja.

2. Zakonski okvir i pravni oblici preduzetništva

Upoznavanje polaznica sa pravnom regulativom otpočinjanja sopstvenog poslovanja gde će svaka polaznica dobiti odgovor na pitanje koja je najadekvatnija pravna forma organizovanja za nju, kao i da samostalno popuni registracionu prijavu za Nacionalnu službu zapošljavanja.

3. Menadžment mikro i malih preduzeća

Ovaj modul namenjen je osposobljavanju polaznica Start up akademije  osnovnim menadžerskim veštinama da primenom raznih alata analiziraju poslovno okruženje, definišu ili redefinišu viziju i misiju organizacije, definišu ciljeve i strategiju malog biznisa  na osnovu analize koju će samostalno uraditi za vreme trajanja akademije. 

4. Upravljanje ljudskim potencijalima

Prilikom zapošljavanja novih radnika potrebno je voditi brigu o zakonskoj proceduri i ostalim stručnim pitanjima. Snalaženje u moru propisa i zakonskih regulativa nije lako, ali zato donosimo jednostavne korake zapošljavanja radnika uz stručnu pomoć knjigovođe. Cilj ovog modula je naučiti polaznice akademije gde da u određenoj situaciji traže odgovore na razna pitanja vezana za bilo koje izazove koji im se nađu na putu razvoja biznisa.

5. Računovodstvo i finansije

Na akademiji  vodimo vas kroz osnovne pojmove finansijske pismenosti, troškova, vođenje poslovnih knjiga, upoznavanje sa finansijskim izveštajima, bilansi stanja i uspeha kao pokazatelja likvidnosti. Kada postajete obveznikom PDV-a? Kada se plaća PDV? 

6. Prodaja i marketing

Prodaja i marketing predstavljaju kiseonik svakog biznisa. Kod prodaje učimo kako  i na koji način ponuditi svoj proizvod, definisati cenu proizvoda i prepoznati svog kupca. Kako se ponašati na prodajnom sastanku, kako odgovoriti na prigovore i aktivno slušati. Prodajni rezultat ovisi i o marketingu koji  promatramo kroz 7 P marketing mix: proizvod, cenu, promociju, prodaju , distribuciju, ljude i procese.

7. Razrada BIZNIS plana

Sve naučeno u dva radna meseca implementirati će se u BIZNIS plan za nove preduzetnice ili u Akcioni plan za unapređenje biznisa za već postojeće preduzetnice. Cilj je da svaka polaznica START UP akademije bude osnažena da samostalno krene u preduzetničke vode.

Predavači

Kompletan program dizajniran je od strane dr Indire Popadić poslovnog konsultant i mentora I
garantuje najviši nivo kvaliteta. Naš tim predavača sastoji se od iskusnih preduzetnika, stručnjaka iz
industrije i mentor. Očekujte interaktivne predavanje, studije slučaja i radionice koje će vam
omogućiti da primenite teorijsko znanje u praksi.
Započnite svoje putovanje ka preduzetničkom uspehu s nama na Startup Akademiji OsnaŽENE.

Nakon završene START UP akademije „Osnažena, ona može sve“ svaka polaznica dobiće sertifikat o uspešno završenoj Start up akademiji Centra za poslovnu edukaciju i konsalting ” Core International” Novi Sad koji je priznat od strane NSZ – Nacionalne službe za zapošljavanje na osnovu koga može da aplicira za bezpovratna sredstava za samozapošljavanje koje dodeljuje NSZ, grad i pokrajina.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam logo

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.


Prijavite se sada i transformišite svoju ideju u stvarnost!

[formidable id=“6″]